Korona har gitt oss nye muligheter.

Jeg er født og oppvokst i Norge, men aldri sett den vakre naturen dette landet har å by på. Korona har gitt oss nye muligheter og nå kan du oppleve Norge med meg. 

Mine røtter er fra Pakistan, og tro det eller ei så har jeg sett mer av Pakistan enn Norge. Rart? Kanskje ikke. Mange jeg har snakket med sier det samme… Det landet man bor i «forskyver» man hele tiden. Tilslutt bestemmer man seg for å feriere i utlandet.  

Sommer 2020 var annerledes

Viruset fikk navnet SARS-COV-2, som er et koronavirus som kan gi alvorlige helseutfordringer. Sykdommen kalt COVID-19.

Utbruddet startet i Kina, Hubei provinsen i byen Wuhan, i januar. I mars ble utbruddet kalt en pandemi av verdens helseorganisasjon (WHO). 

Veiledninger og råd om hygiene, håndvask florerte internett. 

Situasjonen var spesiell og skapte «hysteriske» tilstander. Det var omtrent i midten av mars man begynte å se utbruddet i Norge. 

Norsk regjering har gjort en fabelaktig jobb når de først var på ballen. Ord som lockdown, håndvask, hygiene, sosial distansering var blitt vanlige.

Nordmenn ELSKER å feriere. Mange hadde begynt å tro at nå er sommeren ødelagt… Facebook grupper som «tilbring sommer i Norge» var i opprettelser. Hva skjer på 17. mai… Mange spørsmål, mye press. Men så begynte det å komme glad-nyheter. 

Pandemien var nok ikke over, men Norge begynte å åpne seg gradvis. Jeg er sikker på at de fleste tenkte at «nå er ferien reddet» phew. 

Omtrent da begynte vi med planlegging av vår sommer 2020.

Låtefoss
Låtefossen
Utsikt fra Stegastein
Utsikt fra Stegastein
Lindesnes fyr
Lindesnes fyr

Sommer 2020 - Opplev Norge med meg.

Planlegging

Planlegging av turen startet tidligere enn jeg anet. Det skal min kone ha kreditt for. Hun hadde lagt hele ruta helt for seg selv, og vi finpusset turen sammen. Det var bare et problem!

Turen vi planla var på +/- 2500 km. og gikk fra Oslo til sørligste punktet til vest til innlandet til midt-Norge. Problemet var at vi hadde to biler, hvor ingen av dem kunne klare så mange kilometer. EL-bilen hadde en maks rekkevidde på 14 mil, så den var uaktuell. Den andre bilen kjøpte jeg midlertidig pga et prosjekt jeg hadde med Telenor. 

Så vi startet jakten på en bil. Vi var mer eller bestemte på hva vi skulle kjøpe. Prisene var stive på bruktbilmarkedet og den bilen vi skulle ha holdt prisen sin.

Helt ut i fra det blå dukket det opp en mulighet på innbytte kampanje. Denne benyttet vi oss av gjorde innbytte på den gamle midlertidige bilen med en BMW 330e hybrid.

Gjennomføring

Reisen vår startet fra Oslo og vi besøkte over 20 steder, tilbragte 40 timer i bil med en fem-åring i baksetet. I alt tilbake la vi nærmere 3000 km.

Ruten vår gikk fra Oslo > Foldvik familiepark > Risør > Arendal > Kristiansand dyrepark > Lindesnes > Lyngdal > Farsund >  > Stavanger > Preikestolen > Saudasjøen > Røldal > Bergen > Voss > Gudvangen > Flåm > Stegatein > Loen > Stryn > Geiranger > Trollstigen > Molde > Atlanterhavsveien > Trondheim > Oslo.

To uker i Norge – De var helt fantastiske. 

Du kan se hele reisen min på min Youtube kanal. 

Se under for alle videoene. 

Video

Vil du bli mer

SYNLIG

PÅ FACEBOOK?