Hvordan selge bedre? 8 tips til video i markedsføring

I gjennomsnitt bruker vi mer tid på å se videoer enn noe annet på internett. Youtube har over to billioner brukere, og er andre største søkemotor etter Google. Det er ingen tvil om at video i markedsføring er en viktig satsning og resulterer til mersalg. Her får du 8 tips til hvordan din bedrift kan øke salget gjennom video.

Video i markedsføring

I de siste innleggene har jeg hatt mye fokus på bilder; ulike inspirasjoner og guider til hvordan du du kan bli en bedre fotograf. Video er en effektiv måte å nå ut til kunder på og derfor føler jeg det er naturlig å skrive et innlegg om det. Siden jeg selv driver med videografering tenkte jeg denne gangen å skrive litt om hvorfor flere bedrifter bør satse (mer) på video i sin markedsføring.

Ifølge statistikk sentralbyrå er andelen på 51% for bruk av videomedier gjennomsnittlig per dag. I praksis vil dette si at over halvparten av Norges befolkning bruker video som et medium hver dag. Det er ganske høy prosentandel. 

Alle kan

Alle type bedrifter kan bruke video og det finnes ingen begrensning. Samtidig er det et enkelt steg. Du trenger i utgangspunktet kun en mobiltelefon eller en datamaskin med webkamera – det har vi alle. Med tiden kan man oppgradere utstyret. Jeg hjelper deg gjerne med å komme i gang med video i din bedrift. 

Før i tiden var videoproduksjon en dyr affære. I dag er situasjonen annerledes og du kan få laget deg en presentasjon- og produktvideo ganske rimelig. I tillegg har det kommet en rekke tjenester som gjør det mulig å filme fra kamera og laste opp direkte. Eksempler på tjenester er Instagram, TikTok, Snapchat.

Statistikkene viser at 62% av konsumere gjør en handling etter at de har sett en video. 97% markedsførere har rapportert at video gir bedre forståelse av produkt eller tjeneste, i følge en amerikanske undersøkelse.

Video er uten tvil den nye normalen. 

Åtte tips til hvordan du kan bruke video for å selge mer.
1. Vis kulturen

Lag korte videoer i horisontal form legg dem ut som en Story på Facebook og Instagram. En enkel tilnærming uten å bruke mye tid og profesjonelt utstyr. 

2. Profesjonell firmavideo

Å få laget seg en gjennomført presentasjonsvideo for din bedrift trenger ikke å koste mye. Leier du meg inn, kan du få mye inkludert. Du kan selvsagt lage den selv også. 

3. Webinar

Webinar er faktisk en av de enkleste måtene og gir gode resultater. Det gir dine kunder en mulighet til å møte deg og knytte til relasjon til både deg og din bedrift. 

Webinar er enkelt å sette opp og du kan bruke verktøy som Zoom og Teams. Med sistnevnte, som jeg kjenner best har du også mulighet til å gjøre opptak og dele med deltakere i etterkant. Samtidig som at du kan legge ut opptaket på din YouTube kanal slik at du kan knytte deg til nye potensielle kunder. 

4. Live Stream

Direktesending eller Live Stream er en annen form du kan benytte deg av for å knytte deg til nye kunder. Lag deg en plan på hva du skal igjennom og avgrens tiden. Lag heller korte for eksempel 30 min, og gjør det oftere – kanskje en gang i uke eller annenhver uke. 

Du kan gjøre det på Facebook og Instagram. Husk å sjekke statistikkene for kanalen/siden din før du streamer. I tillegg kan det være smart å annonsere på forhånd. 

5. Produktvideo

Driver du en nettbutikk er dette nærmest et must. Finn deg et eller to produkter du ønsker å selge mer av og få laget deg en profesjonell video. Ikke bør du bare ha fokus på fine selgende bilder, men også video som gir deg Return of Investment (ROI). 

6. Tutorial og How to 

Video i markedsføringDet er kjedelig å lese manualer i 2021. Hva om du lager små korte videoer som er How To. Det gir deg flere muligheter. 

– Merkebevissthet.
– Videoene blir sett på flere ganger.
– Legger du det åpent, vil du også bli delt.

 

7. Vlog

Du trenger faktisk ikke mer enn en smarttelefon for å komme i gang. Noe kunnskap om videoredigering kan være en sterk fordel. Her er det ingen fasit på hvor lang eller kort videoen skal være. Det som spiller en stor rolle er at personen som snakker til kamera; har bra flyt i språket. Husk at du skal snakke til et ubestemt publikum. 

Her vil jeg spesielt trekke frem Wasim Zahid. Han er avslappet, samtidig fremoverlent. Flyt i språket og snakker til publikummet med både kropp og øyne. 

8. Brukerundersøkelser

Kjøpsatferden hos oss mennesker er basert på erfaring fra andre mennesker. Her kan det være smart å spørre dine kunder om de kan stille til et intervju. Vær ærlig!

Forbered tre spørsmål som dine kunder skal svare på. Gi dem tid til å forberede seg. Lag en video og publiser i sosialemedier.  

I følge en undersøkelse gjort av Sprout Social og BrightLocal er 88% av konsumere tillitsfulle til kundeanmeldelser. 

Avslutning

2021 og årene fremover er tid for video. Husk at 51% av Norges befolkning bruker video som medium hver dag. Det betyr at vi bruker mer tid på video enn noe annet på internett. På den måten kan du selge mer ved å inkludere video i markedsføring. 

Del innlegget med en som kan ha nytte av det

Video

Vil du bli mer

SYNLIG

PÅ FACEBOOK?