Hvordan jeg begynte med fotografering.

Du har ofte sett, hørt og kanskje erfart at det er tilfeldigheter som skaper nye muligheter. Slik skjedde med meg også. Interessen for fotografering kom da jeg var i verneplikttjenesten.  

Året var 2002, verneplikttjeneste på Kjeller. Ulikt andre i samme kullet hadde jeg strevd med å få en stilling som tilsvarte min utdannelse og bakgrunn. I flere uker hadde jeg «mast» befalet om å plassere meg på IT-avdelingen. Det tok ikke veldig lang tid før jeg ble plassert på IT-avdelingen. Under samtalen med IT-sjefen nevnte jeg at jeg hadde stor interesse for webdesign. 

To dager på IT-support virket som ukes lange, men ventetiden var over… IT-sjefen ringer og sier at jeg må opp til PR-offiseren for å hjelpe til med web-greier. 

Oppgavene de hadde til meg var enkle å utføre. Slik gikk det til et par ganger i uken, og en dag kom forespørselen om jeg kunne flytte opp til ledelsesgruppen. Jeg ble riktig nok plassert utenfor glassdøra på grunn av sikkerhetsklarering som verneplikt. Men det var forsåvidt greit. 

Etter endt verneplikten fikk jeg tilbud om jobb i Forsvaret. Hovedoppgavene var å hjelpe til med web-arbeid, men også bistå PR-offiser med innhold til nettsidene. Kult! Tenkte jeg inn i meg.

Fly show på Kjeller I 2003, løp rundt med et digitalt kamera i håp å skape en opplevelse til nyhetsinnlegget, som skulle lages i etterkant. Tilbakemeldingen var større enn forventningene etter leveranse av bildene med full dokumentasjon. Slik fikk jeg mersmak av fotografering for første gang. 

Etter mange vurderinger og forumer opp ned, kjøpte jeg meg Canon 350D med standard linse. Da det kun var for å lære meg grunnleggende funksjoner, tenkte jeg å ikke kjøpe nytt og heller ikke bruke altfor mye penger. Så da ble det brukthandel på Finn. 

Det var mye å sette seg inn i. Mange funksjoner; lukkertid, blender, ISO osv. Med formål om å lære, var det viktig å prøve, feile og lære av egne feil. Helt siden barndom har jeg vært drevet av konkurranse. Har jeg ingen å konkurrere med, så konkurrerer jeg med meg selv. 

 

I et helt år – hadde jeg med meg kamera overalt. Jeg tok bilder av alt mellom himmel og jord. Da jeg følte at jeg mestret kameraet godt og hadde nådd mine begrensninger, byttet jeg ut utstyret. Siden jeg hadde blitt glad i Canon så falt neste valget også på et Canon kamera. Denne gangen gikk jeg for Canon 60D. 

Nå var det alvor!

Arkitektur, mennesker, nattfoto, eventer – alt. Nå ville jeg lære mer. Oppgraderte objektivene, kjøpte tripod og mer tilbehør. Snakket med betjeningen på Foto Video i Møllergata om anbefalinger. Må si jeg fikk alltid de beste rådene. Det hjelper å snakke med de som kan foto.  

Slik gikk foto-eventyret videre. Tre år etterpå kjøpte jeg meg mitt første fullformat og denne gangen ville jeg lære meg studiofotografering. Den lidenskapelige interessen førte meg til ulike oppdrag innen reklame, mote og skjønnhet. MEN, jeg var aldri pengefokusert – for det hadde jeg fulltidsjobb til, Det handlet hele tiden om å lære mer og bli enda bedre. 

I 2013 gjorde jeg mitt siste offisielle foto prosjekt. Reklamefoto for italienske og tyske klokkemerker. Chotovelli el Figli og Haemmer. Et stort prosjekt med 13 modeller og 5 stylister, gikk over 3 dager. Et av mine bilder havnet på flaggship butikken til Chotovelli el Figli i Miami som en stor banner. Stolt øyeblikk! 

Fotografering har alltid vært en del av meg. Selvom reklamefoto for klokkemerkene var siste prosjekt, så ble kameraet aldri lagt på hylla. Jeg var blitt mer selektiv til oppdragene og tok på meg mindre oppdrag for å vedlikeholde fotoferdighetene. I 2015 etablerte jeg og en nær venn av meg et selskap. Jeg så på dette selskapet som en god mulighet for å praktisere mer av mine fotogrageringsferdighetene. I senere periode har interessen for videografi økt og fullformat kameraet ble mye å bære på. I dag har jeg Panasonic GH-4 med diverse tilbehør og selektive objektiver som jeg er svært fornøyd med. 

Jeg har nå startet en youtube kanal hvor jeg deler mine erfaringer.

Kanalen gir deg en god dose inspirasjon til hvordan du kan bli bedre til å ta bilder. Jeg har tatt et utgangpunkt i fra at du har DSLR kamera. 

Ta en titt på Youtube kanalen for å få med deg gratis kunnskap. 

Kunnskap er makt!

Video

Vil du bli mer

SYNLIG

PÅ FACEBOOK?