Er Sony A7 III verdt pengene å kjøpe i 2021?

Jeg kjøpte mitt Sony A7 III i 2019, og siden da har det kommet noen kameraer på markedet. Canon EOS R er en sterk konkurrent. Panasonic GH5 har vært i markedet en stund med revolusjonerende stabilisator og fargeprofil Cine D. Spørsmålet er om Sony A7 III er fortsatt verdt pengene i 2021?

Sony A7 III

Etter å ha brukt Canon i mange år, var det tungt å gå over til noe annet. Men det måtte til – for å improvisere ferdighetene. Interessen for filming tvang meg til å gå videre. Jeg mellomlandet på Hollywood kamera Panasonic GH4, men gikk fort videre. Da jeg først gikk over til Sony A7 III, trodde jeg hadde gjort en feil. Men da jeg begynte å bli kjent med kamera så skjønte jeg fort at dette kameraet har mye å by på. Mitt første møte «face to face» – syntes jeg menyen var tung og vanskelig. Det synes jeg faktisk i dag også, men nå vet jeg hvor de ulike funksjonene er.

A7 III er uten tvil et profesjonelt kamera som kan produsere fremragende bilder og video. A7 III er et fullformat kamera med 24,2 megapiksler, 14-bit RAW. Buffer som kan takle ukomprimerte RAW bilder, komprimerte RAW og Extra Fine JPEG. I tillegg har den 10 frames per sekund med Autofokus. Batteritiden som varer i hele 710 shots. I følge dpreview.com har Sony A7 III fåt 89% I Score. Sammenlignet har Canon EOS R fått 80% og Panasonic GH5 85%. 

Autofokus på Sony er helt utrolig – både på bilde og video. Faktisk det beste på markedet i dag også (2021). 

Merk at Sony A7 III ble lansert i april 2018 – sett fra den tiden – sammenlignet med dagens kameraer som Canon EOS R6 og Panasonic S1, er fortsatt Sony A7 III markedsledende på foto og video. Skal du kun satse på foto har du flere valg på markedet, som FujiFilm, Sony A7R-serien, Canon, Nikon osv. DSLR lever fortsatt.

Start video

Hvorfor jeg anbefaler Sony A7 III i 2021?

Det går rykter om A7 IV til midtsommer 2021, uten at noe er bekreftet. Selv om A7 IV kommer ut, så vil det ikke ha betydelige oppgraderinger fra nåværende A7 III. Mulige mer megapiksler og fps raten forhøyes. Utenom dette er A7 III et komplett kamera.

Flere og flere produsenter har fått opp øye for Sony A7 III og flere har begynt å produsere objektiver for Sony kameraer. Sony brukter E-Mount, og den gamle koblingen het A-Mount. Det finnes overganger fra A-E Mount. Foruten produserer Samyang, Tamron, Laowa, Tamron og Sigma også objektiver for Sony. 

Ønsker du å bruke et Canon objektiv på Sony kamera, anbefaler jeg MC-11 adapter.

Under ser du fordeler og ulemper jeg har satt opp i Sony A7 Mark III etter et års bruk.. 

Pros 

  • Høy kvalitetsproduksjon av bilder og video. 
  • Skarphet som er helt fantastisk
  • Fargeprofiler tilpasset ethvert behov
  • Usedvanlig bra levetid på batteri
  • Lett å bære

Cons

  • Værtetthet kunne blitt bedre
  • 4K i 60 fps – Mulig blir i neste oppgradering
  • Høy pris på Sony linser

Oppsummering

Er du en seriøs fotograf med fokus på portrett, reise, landskap, natur, mat og gatekunst, så er Sony A7 III absolutt et godt valg for deg i 2021. Ha i mente at den er kostbar. Huset alene koster ca. 23 000,- hos foto.no og en allround linse som 24-105mm F4 koster 14 400,- Totalpris ca. 37 000,-. 

Dette kameraet egner seg ikke for nybegynnere. Husk at det er ikke utstyret som avgjør resultatet, men personen bak kamera. Anbefaler også lesing om mitt forrige blogginnlegg om bildebehandling med Photoshop eller Lightroom. Hvilket program er best?

Del innlegget med en som kan ha nytte av det

Deler noen av mine bilder med Sony A7 III

Video

Vil du bli mer

SYNLIG

PÅ FACEBOOK?